Yleistä Tietoa

Mitä on padel?

Padel on lähivuosien aikana suuren suosion saavuttanut mailapeli, joka on Meksikosta lähtöisin. Laji yhdistää tenniksen ja squashin ominaisuuksia luoden äärimmäisen hauskan lajin. Padelia pidetään myös maailman sosiaalisimpana lajina ja se on myös nopeiten kasvava urheilulaji koko maailmassa.

Padelia pelataan virallisesti nelinpelinä, mutta myös kaksin voi pelata harjoittelumuotona. 

Historiaa

Padelin juuret ovat Meksikosta lähtöihin, jossa Enrique Corcuera kehitteli lajin vuosina 1968-69. Lajin suosio Meksikossa kasvoi nopeasti ja sitä myötä levisi nopeasti Espanjaan ja muualle Eurooppaan. Harrastajia ympäri maailman on jo yli 10 miljoonaa.

Suomeen laji rantautui vuonna 2003 ja on kasvattanut suurta suosiota sen jälkeen.

Kenttä

Kenttää voi ajatella pienenä tenniskenttänä, jonka ympärille on isketty seinät pystyyn. Päätyseinät ja osa sivuseinistä ovat lasia, muut osat seinästä ovat teräsverkkoa.

Kentän mitat ovat 10x20m, mutta pelialue ulottuu myös kentän sivuille. Kentän ulkopuolella oleva alue on molemmilla puolilla 2x8m, josta palloa voi myös pelaita takaisin kentälle.

Kentän alusta on tekonurmea.

Miten pääsen alkuun?

Mailapeleistä padelin aloittamiskynnys on varmasti matalin ja hyviä palloralleja syntyykin heti ensimmäisellä pelikerralla. 

Vuoronvarauksen yhteydessä voit vuokrata itsellesi padelmailan ja pallot käyttöösi, muina varusteina riittää vaikka sisäpelikengät ja urheiluvaatteet. Parhaat kengät padelkentälle ovat tenniksessäkin massapohjilla käytettävät kengät niiden pohjan kuvioinnin takia. 

Hyvä tapa päästä käsiksi padelin saloihin on osallistua klubeilla järjestettäviin alkeiskursseihin, jossa käydään läpi padelin sääntöjä, peruslyöntejä sekä kentällä sijoittumista.